Kas zayıflıkları ve zedelenmesi, duruş bozuklukları, omurga ve iskelet sistemi problemleri, fiziksel ağrı ve inme gibi durumlarda kişinin kas gücünü, hızını ve esnekliğini geri kazanması, omurga ve iskelet sağlığının desteklenmesi, ağrıların giderilmesi ya da azaltılması için fizik tedavi uygulanmaktadır.
Fizik tedavide bireyin fiziksel dayanıklılığı ve hareket etme kabiliyeti artmasının ve ilaç gereksinimlerinin azaltılmasının yanında asıl hedef sağlıklı çalışan fonksiyonların seviyelerinin korunması ve yaşam kalitesinin artmasıdır. Fizik tedavide zamanlama kritik önem taşır. Uygun zamanda yapılacak önemli bir müdahale hasta için hayati önem taşıyabilir. Teşhis koyulduktan sonra uygun olan en kısa süre içerisinde fizik tedaviye başlanmalıdır.
Fizyoterapi için kişiye özel bir tedavi planı yapmak gerekir bu nedenle tedavi süresi ve seans sayıları ve sıklığı kişiden kişiye göre değişebilir. Uygulama süresi günlük 30 dk ile 60 dakika arasında süresi değişmektedir ve yine tedavi planlaması seans süresini de etkileyecektir. Süreçten maksimum verimi alabilmek için seanslara düzenli katılım oldukça önemlidir.
Hareketi sağlayan dirsek, bel, boyun, bilek, omuz gibi eklem bölgeleri rahatsızlıkları, kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları, bazı nörolojik ve gelişimsel bozukluklar, travma ve yaralanma kaynaklı problemler gibi durumların tümü fizik tedavi alanına girer. Başlıca,
Fizik tedavi için risk oluşturan bir yaş aralığı yoktur. Yediden yetmişe her yaş aralığında güvenle uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken durumlar:
Detaylı bilgi için bizi arayabilir ya da merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.